Tovább bővíti kapacitásait Kecskeméten a japán Nissin Foods - VIDEÓRIPORT

Tovább bővíti kapacitásait Kecskeméten a japán Nissin Foods - VIDEÓRIPORT

2021. 04. 21.

nissinAz instant tésztaételeket gyártó japán Nissin Foods tovább bővíti kecskeméti kapacitásait. A projekt során új gépeket és berendezéseket telepítenek az üzembe, valamint sor kerül a raktár területének kibővítésére. A 2024-ig 4,3 milliárd forintból megvalósuló projekt 314 munkahely megtartása mellett 20 újat teremt.

A Nissin Europe 30 évvel ezelőtt alakult Hollandiában, és 2004-ben költözött Kecskemétre. Azóta is ez a vállalat egyetlen európai gyártóegysége. Az itt készült termékek 90%-át több mint 20 országba exportálják. A felhasznált nyersanyagok - köztük kiváló minőségű helyi gabonalisztek és csomagolóanyagok - 54%-át magyar beszállítóktól szerzik be.

A vállalat 2017-ben zöldmezős beruházással új magyarországi üzemet létesített. A régi üzemcsarnokot felváltó új termelőegység jelentős kapacitásnövekedést jelentett, így az elmúlt években megduplázták a vállalkozás méretét.

A mostani projekt során a Nissin új gépeket és berendezéseket telepít a termelési kapacitás és a termékválaszték bővítése érdekében, valamint új raktár is épül. A 2024-ben befejeződő fejlesztések eredményeként ki tudják szolgálni a megnövekedett európai keresletet, valamint a jelenleg több mint 300 alkalmazott foglalkoztatása mellett 20 új munkahelyet teremtenek.