Tovább fejleszti magyarországi egységét a Wewalka - VIDEÓRIPORT

Tovább fejleszti magyarországi egységét a Wewalka - VIDEÓRIPORT

2020. 07. 10.

Tovább fejleszti magyarországi egységét a Wewalka

Jelentős, két lépcsőben megvalósuló fejlesztést indít celldömölki telephelyén a Wewalka. Az osztrák sütőipari vállalat mintegy 5,4 milliárd forint értékben kétszintes gyártóépületet létesít, valamint az ehhez kapcsolódó gyártó- és hűtő sorok beszerzését valósítja meg, a termelés folyamatos fenntartása mellett. A fejlesztés eredményeként a termékportfólió bővülése mellett a kapacitás is másfélszeresére emelkedik, továbbá 20 új munkahely is létesül.

Az 1987-ben, az ausztriai Sollenau-ban, mestercukrász-üzemként alapított Wewalka mára közel 700 főt foglalkoztatva az egyik legnagyobb nemzetközi működésű frisstészta-gyártó. A legmodernebb gyártási technológiák használata révén a máig családi tulajdonú Wewalka széles körű frisstészta-szortimentet kínál, Európa mintegy 30 országában forgalmazza termékeit, illetve 2015 óta már gyártással is jelen van az USA-ban is. A frisstészta gyártása kizárólag a vállalat központi telephelyén és a magyarországi telephelyen történik.

A Wewalka 2006 óta van jelen Celldömölkön, ahol a termelés fókuszában eleinte a sütemények gyártása állt, azonban a piaci változásokat követve 2016-ban a frisstészta előállítására állt át a telephely.

A közelmúlt eseményei tovább erősítették a keresletet a friss tészta termékek irányába, ezért az osztrák vállalat a celldömölki egység bővítése mellett döntött: egy új, kétszintes épületet létesítenek, amelyet magasan automatizált, univerzális frisstészta-termék gyártó-, hűtő- és csomagoló sorral, valamint az ehhez kapcsolódó további eszközökkel szerelnek fel. A 2021 nyarán lezáruló, 15 millió euró értékű, 20 új munkahelyet létrehozó projektet azonban egy második, kiterjedt automatizálási ütem is követi, melynek eredményeként a magyarországi telephely magasabb technológiai szintre lép, ezáltal az egész vállalatcsoport versenyképességét erősítve.

Ezen stratégiai beruházásokkal a Wewalka egyértelműen hangsúlyozza a magyar termelési telephely központi szerepét a dinamikusan növekvő vállalat sikerében, továbbá a Celldömölk térségben lévő vállalkozásokat is erősíti azáltal, hogy szerződéseket köt helyi beszállítókkal.