Tovább fejlődik a Hübner legjelentősebb gyártóközpontja Nyíregyházán - VIDEÓRIPORT

Tovább fejlődik a Hübner legjelentősebb gyártóközpontja Nyíregyházán - VIDEÓRIPORT

2019. 09. 19.

Tovább fejlődik a Hübner legjelentősebb gyártóközpontja Nyíregyházán

A végéhez közeledik a Hübner-H legújabb 3,3 milliárd forint értékű beruházása Nyíregyházán. A cégcsoport legnagyobb gyártóközpontjában a termelési technológiát, valamint annak informatikai hátterét érintő átfogó fejlesztések mellett hamarosan elkészül a negyedik, 8600 négyzetméter alapterületű gyártócsarnok, így összesen 125 új munkahely is létrejön.

<

Az több mint 70 évvel ezelőtt Németországban alapított Hübner csoport gumi és műanyag alapanyagú termékeket gyárt egyrészt a közlekedéstechnikai ágazatok (sínen közlekedő járművek, buszok, repülőtéri rendszerek, autók, haszonjárművek), másrészt a gyógyászat számára. A vállalatcsoport termékpalettáján megtalálhatóak harmónikák, járműcsuklórendszerek, rugalmas átjáró- és ablakrendszerek, poliuretán termékek, valamint gumi és műanyag alapanyagú fröccsöntött termékek. A német vállalat ma már a világ több mint 25 országában van jelen és több mint 30 országban rendelkezik képviselettel.

A magyarországi leányvállalat, a Hübner-H a csoport számára legerősebb ágazat, a tömegközlekedési eszközgyártás területén aktív, és tölt be vezető szerepet a régióban, immár több mint 20 éve. A folyamatos technológiai fejlesztéseknek köszönhetően a nyíregyházi üzem a cégcsoporton belül a gyártás központjává vált, és jelenleg mintegy 840 embernek ad munkát. A Hübner-H termékpalettája széles skálán mozog: a csuklós buszokhoz, villamosokhoz, metrószerelvényekhez és vonatokhoz gyártott átjáró rendszerek mellett nagy ütemben fejlődik a speciális gumiipari termékek gyártása is, mint például ajtó- és ablaktömítő profilok és gumikeretek.

A legújabb, mintegy 11 millió eurós komplex beruházási program keretében egyrészt új gépeket szerez be a nyíregyházi üzem, illetve az ehhez szükséges modern gyártótechnológiára is áttérnek, másrészt néhány hónapon belül elkészül egy 8600 négyzetméter alapterületű negyedik gyártócsarnok. A szükséges szakképzett munkaerő utánpótlásának biztosítására pedig tovább folytatódik a már jól bevált duális képzési program a Nyíregyházi Egyetemen.