Új aeroszoltöltő és fémpalack-gyártó üzemet hoz létre az Arnest Hungary Alsózsolcán - VIDEÓRIPORT
HIPA

Új aeroszoltöltő és fémpalack-gyártó üzemet hoz létre az Arnest Hungary Alsózsolcán - VIDEÓRIPORT

2022. 01. 20.

arnest

Első magyarországi beruházása keretében higiéniai és háztartási termékeket gyártó üzemet és raktárcsarnokot alakít ki az orosz hátterű Arnest Group mintegy 48,5 millió euró értékben. A 256 új munkahelyet teremtő projekt a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Alsózsolcán valósul meg.

Az Arnest Group oroszországi és skóciai jelenlétét egészíti első kelet-közép-európai projektje révén, amely barnamezős beruházásként indul. A vállalat a 16.000 m2-es alsózsolcai aeroszoltöltő és fémpalack-gyártó üzemében évente akár 300 millió darab aeroszol gyártására is képes lesz. A szakszerű munka biztosítása érdekében a jövőben foglalkoztatni kívánt 256 dolgozó speciális, aeroszoltöltő és alumíniumpalack-gyártó ismereteket nyújtó képzésben részesül.

A magyarországi befektetés az Arnest cégcsoport számára egy új korszak kezdete. Magyarország kiváló közép-európai elhelyezkedése miatt került szóba, és mivel a kontinens szívében található, európai partnereinket nagyszerűen elérjük onnan. Emellett az ország növekvő, válságálló gazdasággal rendelkezik, amely vállalkozásbarát üzleti környezetet kínál. Választásunkat nagyban befolyásolta a HIPA-tól kapott professzionális támogatás is. Biztosak vagyunk benne, hogy alsózsolcai működésünk hozzá fog járulni az Arnest cégcsoport jövőbeli sikeréhez

– mondta Andrej Borscsev, a JSC Arnest kereskedelmi igazgatója.

A több mint ötven éves múltra visszatekintő Arnest Group alumínium dobozokat, tubusokat, aeroszol csomagolást állít elő. Immár 2000 óta végzi parfümök, kozmetikumok és háztartási vegyszerek bérgyártását, és mára Nyugat-Európa legnagyobb aeroszolgyártója lett.

A vállalat bérgyártású termékpalettája több mint ezer tételt tesz ki, és folyamatosan új terméktípusokkal bővül. A cégcsoport 2020-ban 365 millió euró árbevételt ért el, foglalkoztatottjainak száma meghaladta a 3.200 főt. Partnerei többek között találjuk a Henkelt, a L'Orealt, a Unilevert és a BASF-et is.