Új egységgel bővült a TCS budapesti szolgáltatóközpontja - VIDEÓRIPORT

Új egységgel bővült a TCS budapesti szolgáltatóközpontja - VIDEÓRIPORT

2020. 01. 24.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter

A Tata Consultancy Services (TCS) Budapesten nyitja meg új, Digitális Kompetencia Központját, amely - 500 új munkahelyet létrehozva - a digitális transzformációt és a komplex technológiai megoldásokat középpontba állítva végez majd magas hozzáadott értékű tevékenységet az informatikai, valamint a kognitív üzleti folyamatok terén.

Az 1868-ban alapított Tata csoportot ma már 30 vállalkozás alkotja, amelyek tevékenységükkel a gazdasági ágazatok teljes spektrumát lefedik. A mumbai székhelyű vállalatcsoport a világ hat kontinensén több mint 100 országban van jelen, a legutóbbi adatok szerint összesen több mint 700 000 munkavállalót foglalkoztatva.

A vállalatcsoporthoz tartozó Tata Consultancy Services (TCS) India legnagyobb IT-vállalkozása, egyben Ázsia vezető szoftverfejlesztő és szolgáltató vállalata, mely a világ közel 50 országában több mint 450 000 munkavállalót foglalkoztat.

A TCS első globális szolgáltató-központját 2004-ben hozták létre Budapesten, ahol a hét minden napján, napi 24 órában nyújtanak globális támogatást. A budapesti telephely – amelyet a közelmúltban a teljes Tata csoport legjobb szolgáltató központjának választottak – egyebek mellett üzleti megoldásokat, tanácsadási, informatikai szolgáltatásokat a világ minden tájára.

A Tata magyarországi fejlődése azt mutatja, hogy valódi otthonra találtak Budapesten: 2001-ben mindössze néhány tucat mérnökkel kezdődött meg a munka, mára azonban már mintegy 2500 magasan képzett, több nyelven beszélő mérnököt, közgazdászt, informatikust és fejlesztőt foglalkoztatnak.