Új kapacitás-fejlesztési beruházást indít a Falco Zrt.
HIPA

Új kapacitás-fejlesztési beruházást indít a Falco Zrt.

2021. 02. 01.

Falco_logo-thmb

A Falco Zrt. 8,2 milliárd forint értékű beruházással valósít meg több gyártási területre is kiterjedő üzemfejlesztést szombathelyi telepén. A 2024-ig megvalósuló fejlesztési projekt a 302 fős dolgozói állomány megtartását is lehetővé teszi.

A vállalatot 1939-ben alapították és 2007 óta a Kronospan vállalatcsoport tagja, Szombathelyen és Tárnokon rendelkezik gyártóüzemekkel. A társaság Közép-Kelet Európa piacvezető bútor- és építőipari lemezgyártója, termékeit a vállalatcsoport tagjai mellett számos nagy, európai vevő számára is értékesíti.

A most induló beruházás során építőipari lemezgyártó gépsorukat kívánják fejleszteni új hulladékfa-tisztító technológia bevezetésével, elindítják a cementkötésű forgácslap gyártást és szabadtéri alapanyagtárolót alakítanak ki, valamint vasúti iparvágányt is lefektetnek.

Az üzem fejlesztése lehetővé teszi a vevői igényekhez való gyorsabb alkalmazkodást és a termelési mennyiség növelését, ezáltal csökkennek a termelési költségek, ami hozzájárul a vállalat versenyképességének hosszútávú megőrzéséhez is.