Új gyárral szolgálja ki a magyarországi autógyártók igényeit a kanadai járműalkatrész-beszállító

Új gyárral szolgálja ki a magyarországi autógyártók igényeit a kanadai járműalkatrész-beszállító

2023. 05. 11.

Mintegy 50 millió eurót ruház be a Magna Metalforming GmbH új vecsési üzemének megépítésébe, ahol strukturális karosszéria elemeket gyártanak majd. A beruházás a tervek szerint 300 új munkahelyet teremt.

A kanadai székhelyű Magna International Inc. tőzsdei vállalatként a világ egyik legnagyobb, kivételesen sokoldalú portfólióval rendelkező járműipari alkatrészbeszállítója, amely több mint 340 gyártó üzemet működtet 29 országban. A cégcsoport magyarországi jelenléte 2011-ig nyúlik vissza, és a Magna most bejelentette, hogy új gyárat épít a Pest vármegyei Vecsésen.

Az új gyártósorokon „A osztályú” strukturális karosszéria elemeket fognak gyártani. A Tier-1-es beszállító így keletkező kapacitásait az első időszakban két európai prémium autógyár igényeinek kiszolgálására fordítják. Összesen 300 munkahely jön létre a beruházás eredményeképpen.

A magyar-kanadai gazdasági kapcsolatok rendkívül aktívak. A kétoldalú kereskedelem éves szinten több mint 17%-kal haladta 2023 első két hónapjában az előző év hasonló időszakában mért szintet. Kanada ugyanakkor a tizenötödik legnagyobb beruházó az országban, és 1,9 milliárd dollár értékben köthetők hozzá külföldi közvetlen beruházások.