Új gyártó és logisztikai csarnokokkal ad választ a Kirchhoff a növekvő keresletre

Új gyártó és logisztikai csarnokokkal ad választ a Kirchhoff a növekvő keresletre

2023. 07. 19.

A Kirchhoff német autóipari vállalat összesen 50 millió eurós beruházást jelentett be esztergomi és dorogi telephelyein magyarországi operációjának jelentős bővítése céljából. A projektek összesen 80 új munkahelyet hoznak létre.

A Kirchhoff Automotive egy nemzetközi autóipari beszállító, amely mobilitást biztonságosabbá tevő karosszériamegoldásokat kínál. A német tulajdonú vállalat 2004 óta van jelen Magyarországon, amikor kizárólag a Suzuki számára kezdett karosszéria-elemeket gyártani.

A Kirchhoff azóta is bővül, és jelenlegi kapacitása közel 20 vevője igényeinek kiszolgálását teszi lehetővé. Az esztergomi telephelyet 5,3 millió eurós beruházással bővítették 2019-ben, és most, hogy nagyobb és összetettebb szerelvényekre érkezett megrendelésállomány, a Kirchhoff egy teljesen új bővülési fázist indított összesen 50 millió euró értékben.

A projekt két telephelyet érint. Dorogon négy autóipari megrendelő számára indul a sorozatgyártás 2024-ben egy 6.300 négyzetméteres, korszerűsített gyártó és logisztikai csarnokban. Ezen túl az esztergomi székhelyen 6.200 négyzetméter összterületen épül két gyártó és logisztikai csarnok.

A projekt tükrözi a magyarországi járműipar dinamikus fejlődését, amelynek termelési értéke 27,4%-kal nőtt 2023 első öt hónapjában.