Új irodaházba költözött az IT Services Hungary Budapesten - VIDEÓ RIPORT

Új irodaházba költözött az IT Services Hungary Budapesten - VIDEÓ RIPORT

2018. 08. 29.

Adel Al-Saleh, a T-Systems International vezérigazgatója és Erik Slooten, az IT Services Hungary vezérigazgatója

Hivatalosan is birtokba vette új budapesti főhadiszállását Magyarország legnagyobb ICT szolgáltatója és munkaadója, a Deutsche Telekom-csoporthoz tartozó IT Services Hungary (ITSH). A több mint 17 000 négyzetméter teljes területű, legmodernebb technológiákkal felszerelt, környezetbarát, Alternative Workspace Strategy (AWS) elvei szerint kialakított irodakomplexum nem csak a munkavállalói elégettséghez járulhat hozzá, de jelentős előrelépést jelent a jövő és az 5G hálózat kihívásaira való felkészülésben.

Az egyedülálló módon az ICT outsourcing szolgáltatás teljes portfólióját nyújtó IT Services Hungary 2017-ben ünnepelte 10. születésnapját. Ez elmúlt egy évtized elég volt arra, hogy a nemzetközi ügyfelek kiszolgálására szakosodott vállalat folyamatos növekedése eredményeként Magyarország legnagyobb ICT foglalkoztatójává fejlődjön, több mint 4700 főt alkalmazva. A budapesti központ mellett további egységekkel rendelkeznek Debrecenben, Pécsett és Szegeden is, szorosan együttműködve a felsőoktatási intézményekkel. Az ITSH 2015 decembere óta a magyar kormány stratégiai partnere.

Az Mill Parkban található új irodaházban a munkavállalók ergonomikus környezetben, 2371 munkaállomás, 20 db telefonkonferencia fülke, 4 db tárgyaló, 3 db videókonferencia-szoba és 2 db TelePresence terem közül választva dolgozhatnak olyan jövőformáló fejlesztéseken, mint az 5G hálózat, amelyet az ITSH munkájának is köszönhetően idén július elején Magyarországon először a Telekom tesztelt élesben.

Magyarországon jelenleg mintegy 110 üzleti szolgáltató központ működik, amelyek közel 46 000 főnek adnak munkát, jellemzően az Y generációhoz tartozó (1980 és 1999 között született), nyelveket beszélő, diplomás fiataloknak. A szektorban a nyelvtudás kardinális kérdés, hiszen a magyarországi központok átlagosan 5 nyelven dolgoznak, de van olyan egység is, amely több mint 30 nyelven nyújt szolgáltatásokat.

A KSH 2017-es adatai alapján Németország Magyarország legfontosabb külkereskedelmi partnere; részaránya a teljes magyar külkereskedelmi forgalomban 26,9%. Emellett Németország jelenleg a legnagyobb tőkebefektető Magyarországon. Az Európa legnagyobb gazdaságából származó közvetlen tőkebefektetések állománya 2015-ben 21,7 milliárd eurót ért el, ami a teljes FDI állomány több mint negyedét, 28%-át jelenti.