Új regionális K+F központtal lép szintet a Novartis magyar operációja

Új regionális K+F központtal lép szintet a Novartis magyar operációja

2023. 05. 05.

A svájci tulajdonban álló Novartis regionális K+F központtal bővíti magyarországi jelenlétét. Az alapvető kutatási funkciókon túl a létesítmény kulcsszerepet tölt majd be a kapcsolódó tevékenységek több európai és afrikai országban történő koordinálásában.

A több mint 250 éves hagyományokra visszatekintő Novartis egy vezető globális gyógyszeripari vállalat, amelynek magyarországi operációjának alapítása a kilencvenes évek elejére nyúlik vissza. Strukturális átalakításának jegyében a svájci tulajdonú vállalat most helyi jelenlétének megerősítéséről döntött, így ennek megfelelően regionális K+F központot hoz létre Budapesten.

A Novartis Hungária Kft. jelenleg is 65 aktív klinikai kutatást folytat az országban, számos egyetemmel, kutatóintézettel és 19 kórházzal való együttműködésben. Az új létesítmény célja, hogy a magyar operáció súlyát növelje, amely ezáltal K+F tevékenységeket és klinikai kutatásokat fog koordinálni több mint 12 országban és új magasan képzett munkahelyeket hoz létre Magyarországon.

A nagyratörő tervekhez K+F fronton szükség van a létszám növelésére is. A klinikai kutatások számának magyarországi növelése rengeteg előnnyel jár. Többek között a magyar betegek új gyógyászati megoldásokhoz férhetnek hozzá, az orvosok ugyanakkor szakmailag fejlődhetnek. Magyarországon így új kapacitások jöhetnek létre a Novartis kötelezettségvállalásának köszönhetően, mivel a vállalat jelentős fejlesztéseket kíván megvalósítani az adattudományok, technológiák és innovatív kutatási módszerek terén.