Új szalámiüzemet épít a Pick Szegeden

Új szalámiüzemet épít a Pick Szegeden

2021. 10. 29.

A Pick Szeged közel 40 milliárd forint értékű barnamezős beruházás keretében szegedi központi telephelyének modernizációját, valamint a hagyományos érleléssel készülő tradicionális penészes szalámi gyártókapacitásának automatizációját és bővítését valósítja meg. Az 1.148 munkahelyet megőrző beruházás eredményeként a penészes szalámi értékesítési volumene 2030-ig mintegy 25%-kal növekedik majd.

A Pick Szeged Zrt. készítményeit, azok több mint 150 éve változatlan minőségét és gyártói garanciáját nem csak itthon, hanem a külföldi piacokon is ismerik és elismerik, mára nemcsak az ország, de Közép-Európa egyik legnagyobb húskészítménygyártó vállalatává fejlődött.

A vállalat nettó árbevétele 2020-ban meghaladta a 72 milliárd forintot, melynek közel 30 százalékát az export adta. Jelenleg is több mint 30 országba jutnak el a Pick húskészítményei.

A barnamezős fejlesztés keretében a vállalat szegedi központi telephelyének modernizációja valósul meg, ami elsősorban a hagyományos érleléssel készülő tradicionális penészes szalámi gyártókapacitásának automatizációját és bővítését eredményezi.

A tervek szerint 2024 második felében kerülnek majd ki az első szalámirudak az üzemből, a húskészítmények értékesítési volumene pedig 2030-ig mintegy 25 százalékkal növekedik majd.

A környezeti fenntarthatóság jegyében a beruházás keretében megújuló energiaforrásokat, napelemeket is telepítenek, ami a teljes körű korszerűsítés mellett hozzájárul ahhoz is, hogy a jövőben kisebb ökológiai lábnyommal állítsanak elő egy kilogramm szalámit.