Új tehetségekkel erősít a Nokia 5G-fejlesztéseinek felgyorsítására Budapesten

Új tehetségekkel erősít a Nokia 5G-fejlesztéseinek felgyorsítására Budapesten

2022. 05. 31.

zagyva béla

Budapesti K+F központjában mintegy 150 magas hozzáadott értékű munkahelyet teremt a Nokia Solutions and Networks Kft. az 5G technológiával kapcsolatos kutatásainak támogatására. A program 6,8 millió eurós költségvetéssel valósul meg, és még több diszruptív megoldás fejlesztését vetíti előre.

A vezető globális telekommunikációs óriás Nokia portfóliójának része a Nokia Bell Labs, amely többek között az 5G hálózat fejlesztéséért felel. A Nokia Bell Labs magyar kirendeltsége Magyarország egyik legnagyobb IT és telekommunikációs K+F központjában, a budapesti Nokia Skyparkban működik. A 2017-ben megnyílt Nokia Skypark egyebekben a Nokia Globális Technológiai Központjának is otthont ad.

A Nokia Bell Labs magyar K+F csapata alapkutatást végez, és több éves teljesítményének elismeréseként 2021. novemberben megkapta a magas rangú 5G díjat a "Leginnovatívabb gépi tanulási szoftver termék" kategóriában. Ezáltal újabb hazai fejlesztésű megoldás került a globális piacokra, amelyet a tervek szerint a Vodafone egész Európában be fog vezetni. 

A Nokia fokozza a vállalati szürkeállományba való befektetést. A most bejelentett projekt keretében az 5. generációs mobil hálózatok által kínált szolgáltatások körét bővíti. A szakemberek olyan új szoftverkomponenseket és rendszerszintű megoldásokat fejlesztenek, amelyek segítségével nagyban egyszerűsödik a mobil hálózatok telepítése és üzemeltetése.

Zagyva Béla2

Cégünk azokat a technológiákat alkotja meg, amelyek elősegítik az emberek egymás közötti, sőt mostanában a gépek egymás közötti hatékony együttműködését. Ehhez a munkához mindenhol a legjobb tehetségeket keressük. Sok éves tapasztalataink alapján Magyarország az egyik olyan hely, ahol sikerrel tudunk találni sok ilyen jól képzett és motivált jelentkezőt, ezért az elmúlt években nem csak létszámban tudtunk fejlődni, hanem egyre újabb és újabb Nokia szervezetek építették ki bázisukat a magyar fővárosban

– mondta Zagyva Béla, a Nokia Hungary országigazgatója.

Ezen felül a cég mobil operátorok és nagyvállalati ügyfelek számára kínált új megoldásai lehetővé teszik az igény szerinti, kiegészítő vagy önálló mobil maghálózatok teljesen automatizált létrehozását, illetve működtetését. A fejlesztés magában foglalja az architekturális tervezést, szoftverfejlesztést, valamint az integrációt és tesztelést is.