Új telephelyet nyit a Hilti Szerszám Kft. Kecskeméten - VIDEÓRIPORT
HIPA

Új telephelyet nyit a Hilti Szerszám Kft. Kecskeméten - VIDEÓRIPORT

2021. 02. 02.

HILTIA Hilti Szerszám Kft. több mint 7,2 milliárd forintos beruházással felépülő telephelyén kezdi meg új tevékenységeit, többek között a kézi szerszámgépek gyártását, valamint logisztikai rendszer kiépítésére is sor kerül. A vállalat projektje 73 új munkahelyet teremt.

Az idén 80 éves Hilti AG anyavállalat több mint 120 országban van jelen, és több mint 30.000 munkavállalót foglalkoztat világszerte. A vállalat élen jár az elsősorban az építőiparnak nyújtott technológia, szoftverek és szolgáltatások terén: tevékenységük a tervező- és termék szoftverek fejlesztésétől, szerszámok gyártásán át a különböző oktatási, szervizelési, tesztelési és tanácsadási szolgáltatásokkal bezárólag minden területre kiterjed.

A Hilti Szerszám Kft. 1989-ben jött létre, székhelye Kecskeméten található. A társaság kecskeméti gyártóüzemében az építőiparban használatos szerszámokat, vésőket, fúróbetéteket és vágótárcsákat gyártanak. A vállalat termelésének döntő hányadát exportálja és az anyavállalat globális hálózatán keresztül értékesíti.

A Kecskemét mellett felépülő új üzemben vágógép alkatrészek gyártását, valamint szerszámgépek, méréstechnikai és vákuumrendszerek összeszerelését fogják végezni, de a 2024-ig tartó beruházás emellett fedezetet nyújt egy új logisztikai rendszer kialakítására is.