Új termék- és kapacitásbővítési fejlesztés a bajai SUGO Food Kft.-nél - VIDEÓRIPORT

Új termék- és kapacitásbővítési fejlesztés a bajai SUGO Food Kft.-nél - VIDEÓRIPORT

2021. 01. 11.

SUGO thumbnail

A Roger&Roger vállalatcsoport 5,4 milliárd forintos befektetéssel új tortilla chips gyártó részleggel bővíti magyar leányvállalata, a SUGO Food Kft. üzemét Baján. A 99 fős jelenlegi dolgozói létszámon túl 60 új munkahelyet is létrehozó fejlesztés keretében új üzemcsarnok épül fel, és a bajai gyáregység lesz a vállalat kelet-európai gyártóközpontja.

>

A belga székhelyű Roger&Roger fő profilja a snack-gyártás, különböző márkanevek alatt főleg chipset és nachost, illetve fagyasztott zöldség termékeket gyártanak.

A SUGO Food Kft. üzemében 2019 óta folyik termelés, ahol különböző gyorsfagyasztott zöldség és zöldség-keverék termékeket készítenek, melynek közel 60%-át külföldön értékesítik nyugat-európai, dél-amerikai, orosz piacokon és a közel-keleten.

A fejlesztés során létrejövő új kelet-európai gyártóközpont helyszínének kiválasztásában jelentős szerepet játszott a megbízható és kiváló minőségű terményeket biztosító helyi beszállítók megléte. Az új tortilla chips üzem mellett a beruházás eredményeképp megnövelik a gyorsfagyasztó üzem gyártókapacitását, valamint gyártó-csomagoló részleget és új raktárépületet is terveznek létrehozni.