Új üzemmel még több energia szelet készülhet a BioTech USA szadai telephelyén - VIDEÓRIPORT

Új üzemmel még több energia szelet készülhet a BioTech USA szadai telephelyén - VIDEÓRIPORT

2022. 05. 09.

biotech USA

Új protein szeletgyártó üzemet létesít Szadán a magyar tulajdonú BioTech USA Kft. mintegy 30 millió eurós beruházással. A vezető európai étrend-kiegészítő gyártó vállalat 2024 végére elkészülő projektje nyomán a tervek szerint 100 munkahely létesülhet.

A 2014-ben alapított BioTech USA Kft. jelenleg 36.000 négyzetméteren folytat gyártótevékenységet szadai és dunakeszi telephelyein, és a most bejelentett projekt keretében Szadán létesül egy új 18.000 négyzetméteres épületegyüttes, Dunakeszin pedig további fejlesztések várhatók.

A zöldmezős beruházással új szeletgyártó üzemcsarnok, automatizált raktár, valamint szociális-, és irodaépületrészek épülnek, ezen túl pedig protein-, és energetizáló szeletek gyártására és csomagolására alkalmas gépsorok beszerzését tervezik.

A világszerte erőteljesen növekvő fogyasztói bázisunk bizalma megerősít bennünket abban, hogy képesek vagyunk világmárkát építeni innen, Magyarországról. Ezért további fejlesztéseket tűztünk ki célul, hogy egyre izgalmasabb darabokkal tudjuk bővíteni 1900 termékből álló portfóliónkat

− mondta Lévai Bálint, a BioTech USA vezérigazgatója. 

Lévai Bálint

Európa egyik legnagyobb és legdinamikusabban növekvő sportcélú étrend-kiegészítő gyártója és forgalmazója több mint 100 országban van jelen: 24 webshoppal, 270 franchise üzlettel és 4500 partnerrel rendelkezik. A BioTech USA-n túl a cégcsoporthoz további három márka tartozik: Magyarország legnépszerűbb étrendkiegészítő webáruháza, a Builder, az átlag vitaminfogyasztókat megszólító új multibrand webáruház, a VitaminShop és a Scitec Nutrition.