Új üzemmel megy a kereslet elébe a családi cukrászat
HIPA

Új üzemmel megy a kereslet elébe a családi cukrászat

2024. 05. 09.

A Kemenes Cukrász Manufaktúra Kft. 4,7 millió euró beruházásával új cukrász- és péküzemet hoz létre pátyi telephelyén. Az egész országba szállító családi vállalkozás a termékszortiment bővítése mellett a külföldi megrendelők kiszolgálását is célul tűzte ki.

Közel másfél évtizedes működése alatt az ország egyik legkorszerűbb gépparkkal felszerelt sütödéjévé vált a Kemenes Cukrász Manufaktúra Kft., amely országszerte 300 partnert szolgál ki, köztük a Lipóti Üzlethálózat boltjait. A kezdetben 60 négyzetméteren indult termelés mára 1.200 négyzetméterre bővült, azonban az óriási kereslet miatt újabb kapacitásbővítésre volt szükség.

A családi vállalkozás ezért másfél év alatt új üzemet létesít, amelyet előreláthatólag 2025 márciusára fejeznek be. A 4,7 millió eurós beruházással egy közel 2.400 hasznos területű létesítmény épül, ami lehetőséget biztosít a termékszortiment bővítésére. A gluténmentes termékek mellett önálló részleget kap a fagylalt- és jégkrémgyártás is. A külföldi megkereséseknek fagyasztott termékekkel tehetnek eleget.

A beruházás energetikai szempontból ugyancsak modern, hiszen az áramfelhasználás egyharmadát fogják napelemek fedezni, emellett pedig hőszivattyút is telepítenek.

A projekt 15 új munkahelyet teremt.