Új üzleti szolgáltatóközponttal erősíti magyarországi jelenlétét a Fressnapf

Új üzleti szolgáltatóközponttal erősíti magyarországi jelenlétét a Fressnapf

2022. 09. 12.

Fressnapf

Egy 150 főt foglalkoztató üzleti szolgáltató központ jelenti a legújabb fejezet kezdetét a Fressnapf vezető európai állateledel kereskedelmi lánc húsz éves magyarországi működésének történetében. A beruházáshoz képzési projekt is kapcsolódik mintegy 884 ezer euró értékben, amely az új alkalmazottak készségeit hivatott fejleszteni.

A német tulajdonban álló Fressnapf neve immár két évtizede cseng ismerősen a hazai kisállattartók számára, tekintettel arra, hogy a vállalatcsoport országszerte több mint 50 áruházzal rendelkezik. A kisállatok gondozásához szükséges termékek szegmensben európai piacvezető céget 1990-ben alapították Németországban, és mára 11 országban van jelen a kontinensen.

A magyarországi operáció a HIPA aktív közreműködésével léphet szintet, a vállalat ugyanis bejelentette egy új budapesti üzleti szolgáltatóközpont megnyitását. A Fressnapf International Business Services célja, hogy széles körben nyújtson szolgáltatásokat a pénzügy és könyvvizsgálat, a HR, a bérszámfejtés, a beszerzés és a Master Data menedzsment terén angol, német és francia nyelven. Egy call center üzemeltetése szintén a tervek között szerepel.

Az új egység 150 főt foglalkoztat majd. A főként diplomás munkavállalókra intenzív képzés is vár egy 884 ezer euró értékű képzési projektnek köszönhetően. A tervek szerint ezer négyzetméteres irodatérben valósulhat meg a vállalatcsoport működését támogató fejlesztés, a nyitás pedig 2022. októberre várható.