Újabb csúcstechnológiás beruházással bővíti gyártókapacitását a SCHOTT

Újabb csúcstechnológiás beruházással bővíti gyártókapacitását a SCHOTT

2022. 03. 10.

schott

Előre tölthető, steril üveg injekciós fecskendők gyártásával bővíti magyarországi portfólióját a német SCHOTT cégcsoport Lukácsházán. A várhatóan 2024-re megvalósuló 76 millió eurós beruházás 120 új munkahelyet teremt, és a termék iránti növekvő globális keresletre ad választ.

A mainzi székhelyű SCHOTT speciális üvegtermékeket, üvegkerámiákat, illetve ehhez kapcsolódó egyéb fejlett anyagokat gyárt. Magyar leányvállalata, a SCHOTT Hungary Kft. a cégcsoport legnagyobb gyógyszeripari gyártóüzeme.

A legfejlettebb technológia alkalmazásával az injekciós tűvel beadandó gyógyszereket célszerű előre fecskendőkbe tölteni, ami egyszerűsíti a beadást és pontosabbá teszi az egyes adagok mennyiségét. 

A magas minőségű előre tölthető üveg injekciós fecskendők a beadási folyamat könnyítése mellett végső soron javítják a betegbiztonságot. Az általunk gyártott termékeket számos gyógyszer, így vakcinák és biológiai gyógyszerkészítmények biztonságos tárolására is használják

– emeli ki Christian Helbig, a SCHOTT gyógyszeripari üzletágának üveg fecskendőkért felelős vezetője.

A Lukácsházára tervezett új gyártósor a cég 13 országra kiterjedő globális gyártóhálózatának részeként csúcstechnológiás folyamatokat és fejlett minőségellenőrzést alkalmaz.