Újabb irodaépülettel bővül National Instruments Debrecenben - VIDEÓ RIPORT

Újabb irodaépülettel bővül National Instruments Debrecenben - VIDEÓ RIPORT

2018. 03. 09.

Újabb irodaépülettel bővül National Instruments Debrecenben

Tovább fejleszti debreceni jelenlétét az egyesült államokbeli National Instruments (NI). A 2016 októberében bejelentett párhuzamos beruházások eredményeként emelkedő dolgozói létszám szükségessé tette egy újabb iroda felépítését. A „D-épület" 250 munkavállaló számára biztosít majd kiemelkedő színvonalú munkahelyet, és várhatóan 2019. év végén adják át. A következő két évben a vállalat több mint 6,1 milliárd forint értékben tervez fejlesztéseket, ennek közel felét épületekhez kapcsolódó beruházások adják.

A vállalat hardveres és szoftveres megoldásokat, komplett portfóliókat ajánl, készít és tesztel ügyfelei részére az egészségügytől kezdve a részecskefizikán keresztül az energiaszektorig. Ezek mellett beszállítanak az autóipar, a hadiipar, a repülőgépipar, ipari gépekkel foglalkozó vállalatok és vezeték nélküli megoldásokat használó vállalatok számára egyaránt. A világ több mint 50 országában irodával rendelkező vállalat a NASDAQ index tagja, 2017-es árbevétele 1,29 milliárd dollár volt, a foglalkoztatottak száma pedig globálisan megközelítette a 7500 főt.

Az NI első tengerentúl gyártóbázisa volt a debreceni egység, ahol elsősorban elektronikai termékek magas hozzáadott értékű gyártásával foglalkoznak. Az elmúlt több mint másfél évtized fejlesztéseinek köszönhetően a vállalat teljes hardvergyártásának jelentős része Debrecenben történik, és a magas hozzáadott értékkel bíró termékek túlnyomó többsége exportálásra kerül. A magyar leányvállalat 2017-es árbevétele meghaladta a 600 millió dollárt, közel 1500 fő foglalkoztatása mellett.

A 2016 októberében bejelentett 3,25 milliárd forintos elektronikai fejlesztés eredményeként egy új gyártóüzem épül, ahol 60 új, többségében mérnöki munkahely létesül. A 2,2 milliárd forint értékű beruházás a regionális szolgáltató központ bővítését eredményezi, ahol így 150 új, magas hozzáadott értékű pozíció jön létre. A munkavállalók többek között mérnöki és informatikai kutatás-fejlesztési területen lévő, magas hozzáadott értékű pozíciókban dolgoznak majd, és közel 95%-uk felsőfokú végzettséggel, illetve angol és más idegen nyelv ismeretével rendelkezik.

Tehát a két bővítés együttesen mintegy 5,5 milliárd forint értéket képvisel, és 210 munkahelyet teremt, melyből már több mint 180 pozíciót be is töltöttek. 2018-2019 során a vállalat további több mint 6 milliárd forint értékben tervez beruházásokat.

Kapcsolódó cikkek