Újabb koreai beruházással gazdagodik a pezsgő hazai akkumulátor gyártó ökoszisztéma

Újabb koreai beruházással gazdagodik a pezsgő hazai akkumulátor gyártó ökoszisztéma

2022. 07. 07.

nice

Az akkumulátor ipar egyik fontos beszállítója, a koreai illetőségű Nice LMS Hungary Kft. új, mintegy 6.000 négyzetméteres présüzemet létesít mintegy 14,4 millió eurós beruházással Vácon. A projekt 60 munkahely teremtését vonja magával, és jelentősen hozzájárul a már így is pezsgő hazai akkumulátor gyártó ökoszisztémához.

A dél-koreai Nice Csoport magyar leányvállalata, a Nice LMS Hungary Kft. 2019-ben Gödöllőn kezdte meg magyarországi tevékenységét, és a Samsung SDI és az LG Chemical kiemelt beszállítójává vált az akkumulátor elemek terén.

Most új üzemet építenek Vácon egy zöldmezős beruházás keretében, amelynek célja alumíniumból készült akkumulátor házak gyártása. A projekt segítségével még magasabb színvonalat érhet el a cég ügyfeleinek kiszolgálása, akik az akkumulátorgyártás mellett az autóiparban, a védelmi iparban, illetve az informatika és a szabadidős termékek gyártásának területén tevékenykednek.

Az ázsiai ország futószalagon szállítja a magyarországi befektetéseket. Ennek megfelelően nem meglepő, hogy Dél-Korea az 5. legjelentősebb befektető a hazánkban jelenlévő külföldi közvetlen tőkeállományt tekintve, amely 2019-ben 5,2 milliárd dollárt tett ki. Ez a teljes FDI-állomány 5,5%-a.