Vezető darutechnika gyártó új üzemmel szolgálja ki a bővülő keresletet
HIPA

Vezető darutechnika gyártó új üzemmel szolgálja ki a bővülő keresletet

2023. 05. 26.

A német tulajdonban álló Termelés-Logistic-Centrum Kft. 21 milliárd forintos beruházással új gyártó üzemet hozott létre a Veszprém vármegyei Litéren, hogy bővítse a rakodó és emelőgépek acélszerkezeti elemeinek gyártókapacitását. A projekt 80 új munkahely létrehozását eredményezi.

A több mint 70 éve alapított német családi vállalkozás, a Sennebogen darutechnikai és anyagmozgató technológia gyártásáról vált ismertté. A vállalat jelenleg öt bajorországi és egy magyarországi helyszínen rendelkezik gyártó üzemmel.

A magyar leányvállalat, a Termelés-Logistics-Centrum (TLC) Kft. 1993 óta működik, és most egy nagy léptékű beruházásnak köszönhetően egy új 29 ezer négyzetméteres gyártócsarnokot avatott Litéren. A rakodó és emelőberendezések acélszerkezeti elemeinek gyártására daru- és robottechnológiát, valamint a legmodernebb standardoknak megfelelő festő berendezéseket telepítettek. A 21 milliárd forintos projekt 80 új munkahelyet teremt, és célja, hogy kiszolgálja a TLC ügyfélkörének növekvő keresletét.

Hazánkban Németország alkotja a legnagyobb befektetői közösséget azáltal, hogy a teljes FDI-állomány mintegy 21%-át képviseli, miután 2020-ban 17,6 milliárd eurót ért el a Németországhoz köthető FDI-állomány.