Vezető e-mobilitási szereplő új magyarországi gyárral terjeszkedik az elektromotorok piacán

Vezető e-mobilitási szereplő új magyarországi gyárral terjeszkedik az elektromotorok piacán

2023. 09. 04.

Az LG Magna e-Powertrain, az LG Electronics és a Magna vegyesvállalata az IAA Mobility 2023 eseményen bejelentette, hogy Miskolcon építi meg első európai gyárát 51,6 millió eurós beruházással. A projekt mintegy 200 új munkahelyet hozhat létre.

Az IAA Mobility a világ legnagyobb mobilitási konferenciája, amelyre szeptember első hetében kerül sor Münchenben, ahol az első napra mintegy három tucat sajtókonferenciát időzítettek. Az LG Magna e-Powertrain, az LG Electronics és a Magna 2021-ben létrejött vegyesvállalata a nap első bejelentéseként tálalta új projektjét, amellyel új gyárat létesít Miskolcon, ahol elektromotorok, inverterek és fedélzeti töltők készülnek majd.

Az 51,6 millió eurós beruházás mintegy 200 új munkahelyet eredményezhet. A vállalat összességében negyedik, míg Európában az első gyáráról van szó, amely a tervek szerint 2025-re készülhet el. Az LG Magna e-Powertrain jelenleg Mexikóban, Kínában és Dél-Koreában folytat gyártó tevékenységet.

A terjeszkedés egy természetes fejlődési folyamat része az európai gépjárműgyártók részéről felmerülő egyre növekvő kereslet kielégítésére. Az új létesítmény helyszínére abból a megfontolásból esett a választás, hogy közel van a vállalat autógyártó ügyfeleihez, valamint a Magna régiós létesítményeihez.

A cég mind inkább vezető partnerré válik az e-mobilitási megoldások terén a gyorsan változó e-jármű alkatrész piacon, és skálázható portfóliót kínál az elektrifikációt és funkcionalitást lehetővé tevő teljes körű megoldásoktól az intelligens operációs szoftverek és vezérlők új e-meghajtású rendszerekbe történő integrációjáig.