Vezető légiipari vállalat a magyar kutatói potenciálra építve növelné piaci súlyát - VIDEÓRIPORT
HIPA

Vezető légiipari vállalat a magyar kutatói potenciálra építve növelné piaci súlyát - VIDEÓRIPORT

2022. 12. 14.

A fennállásának idén 75. évfordulóját ünneplő, kanadai központú CAE Inc. bejelentette, hogy jelentősen bővíti magyarországi operációjának K+F kapacitásait. A védelmi ipar, a polgári repülés és az egészségügy számára szimulációs rendszereket fejlesztő vállalat több tucat új munkahelyet létesít a közel 3,5 milliárd forintos projekt keretében. 

Kanada egyik legnagyobb légiipari vállalata, a 75 évvel ezelőtt alapított CAE Inc. mintegy 50 országban, nagyjából 180 helyen van jelen, és szimulációs termékek fejlesztésére és gyártására specializálódott a polgári repülés, a védelem és biztonság, valamint az egészségügy terén. Két magyar leányvállalata, a budapesti székhelyű CAE Engineering Kft., illetve a veszprémi központú a CAE Healthcare Kft. a védelmi és orvosi területet fedi le, és szoftverfejlesztést végez, illetve kiterjedt képzést nyújt.

A mostani közel 3,5 milliárd forintos projekttel a CAE növelné részesedését az említett területeken alkalmazott szimulációs rendszerek piacán. A vállalat emellett azért bővítené kutatói létszámát, hogy a távoktatás fejlettebb szoftvertámogatást kaphasson virtuális betegek bevonásával. A termékek felhőalapú transzformációja, valamint a mesterséges intelligencia alkalmazása szintén szükségessé teszi újabb IT-szakemberek bevonását.

Niels

 

A CAE kész továbbfejleszteni védelmi üzletágának szintetikus környezetét annak érdekében, hogy a tanulók, valamint a járművezetők és pilóták, illetve a katonai állomány egyéb tagjai részletesebben és pontosabban hajthassanak végre gyakorlatokat és műveleteket virtuális platformokon vagy valós környezetben egyszerre akár a világ több pontján. További célkitűzés a CAE képzési központok működésének optimalizálása a folyamatok többségének digitalizációjával.

A vállalat végeredményben azt szeretné elérni a fejlesztéssel, hogy tovább forradalmasítsa ügyfelei képzését és a kritikus műveletek végrehajtását a biztonság, a hatékonyság és a felkészültség növelése érdekében.