Vezető német autóipari beszállító új kapacitásokkal reagál az elektromos autózás okán növekvő keresletre

Vezető német autóipari beszállító új kapacitásokkal reagál az elektromos autózás okán növekvő keresletre

2023. 12. 15.

A németországi székhelyű ZF technológiai csoport két nagyszabású projekt megvalósítására összesen 62,5 millió eurót ruház be a magyarországi autógyártás két fellegvárában, Debrecenben és Kecskeméten. Az összesítve 313 új munkahelyet létrehozó beruházások az e-járművek alkatrészgyártásához teremtenek kapacitásokat.

A ZF globális technológiai csoport két új magyarországi telephellyel bővíti működését. A német járműipari beszállító prémium autógyárakkal, a Debrecenben gyártóbázist létesítő BMW-vel és a Kecskeméten üzemelő Mercedes-Benzzel lép partnerségre, hogy kiszolgálja a két cég új járműplatformjai kapcsán keletkező jövőbeli keresletet.

A ZF beruházásai összesen 62,5 millió eurót tesznek ki. Kecskeméten egy 17.700 négyzetméteres csarnokban történik majd a gyártás, míg a debreceni operáció egy 13.700 négyzetméteres létesítményben indul. A ZF az említett német autógyárak számára saját gyárában hátsó és első tengelyeket fog készíteni, mégpedig az ún. „just in sequence” elv mentén, miszerint az alapanyagok és alkatrészek nem csak időben, hanem a gyártási soron történő felhasználásuk sorrendjében érkeznek a termelő üzembe.

A ZF új telephelyei 2024 negyedik negyedévére állhatnak üzembe új szerződéses partnereik közvetlen szomszédságában.

Kapcsolódó cikkek