Vezető régiós szoftvercég Magyarország-szerte bővíti elit szakembergárdáját - VIDEÓRIPORT

Vezető régiós szoftvercég Magyarország-szerte bővíti elit szakembergárdáját - VIDEÓRIPORT

2022. 03. 29.

 htecAz amerikai HTEC szegedi irodaavató ünnepségével hivatalosan is megkezdődik a cégcsoport kiterjedt magyarországi működése, amelynek keretében országszerte négy helyszínen hoznak létre szoftverfejlesztő központokat. A cég összesen 610 csúcstechnológiás szoftverfejlesztő állást hoz létre a legkiemelkedőbb helyi tehetségek számára.

A San Franciscó-i székhelyű HTEC (High Tech Engineering Center) Group szerbiai, bosznia-hercegovinai, illetve macedóniai irodáinak köszönhetően már jelenleg is erőteljes régiós jelenléttel bír. Bővülése részeként a cég most négy új vidéki magyarországi helyszínen nyit új szoftverfejlesztő központot: Szegeden, Debrecenben és Pécsett egyenként 120 mérnököt szeretnének foglalkoztatni, míg a budapesti egységet 250 fősre tervezik.

A vállalat dinamikus növekedését jelzi, hogy átlagban havonta több mint 65 mérnököt vesznek fel az 1000-nél is több főt számláló IT szakember csapatukba. A HTEC-et a LinkedIn 2020-ban okkal nevezte Délkelet-Európa leggyorsabban növekvő cégének.

A magyarországi működés beindítása nagyszerűen illeszkedik a HTEC átfogó stratégiájába, amely a csúcstechnológiás szoftvermegoldások gyártását a régióban akarja tartani, és nem célja, hogy szoftver szempontból fejlett lokációkra települjön. A mostani bővülés különös jelentőséggel bír a magyar szoftverfejlesztői közösség számára is, hiszen a HTEC a legjobb 10%-uk számára kínál lehetőséget, hogy a legfejlettebb szoftvermegoldásokon dolgozzanak, amire korábban csak a Szilícium-völgyben nyílt alkalom.