Vezető szerszámbefogó rendszergyártó első Németországon kívüli üzemét hozza létre Sárospatakon
HIPA

Vezető szerszámbefogó rendszergyártó első Németországon kívüli üzemét hozza létre Sárospatakon

2022. 03. 31.

SKPKözel 6 millió eurós beruházással jön létre az SK-Precíziós Kft. modern CNC-szerszámbefogó gyártóegysége Sárospatakon, ahol a tervek szerint 29 új munkahely létesül. A német tulajdonosi kör ezzel első Németországon kívüli üzemét hozza létre, amely 2023 végére kezdheti meg működését.

A német családi tulajdonban lévő SK Business Development AG több mint öt évtizede foglalkozik magas minőségű CNC-szerszámbefogó rendszerek gyártásával és értékesítésével. Minőségi megoldásait az autóiparban, a repülőgépiparban, az orvostechnológiában, az elektronikai iparban és a szerszámgyártásban alkalmazzák.

A vállalatcsoport kereskedelmi irodákkal Spanyolországban, Indiában, Kínában és Hongkongban rendelkezik, termelő tevékenységet eddig ugyanakkor kizárólag Németországban végzett.

A magyar cég növekedési stratégiánk fontos eleme, igazi mérföldkő első Németországon kívüli gyártó üzemünk létrehozásában, amely központi fekvése miatt az elkövetkezendő időszakban nagyszerű alapul szolgál további beruházási terveink megvalósításához

− mondta Klaus Karl Schüssler, az SK-Precíziós Kft. ügyvezetője.

A legkorszerűbb technológiát képviselő 29 CNC megmunkáló központ és hőkezelési technológia kiépítésével a vállalat évi több, mint 200.000 db CNC szerszámtartó, befogó rendszer legyártására lesz képes. A magyarországi termelés teljes egészében exportpiacokra kerül.