Állatvakcina főváros Budapesten - Így teljesíti be globális misszióját a Ceva-Phylaxia

Állatvakcina főváros Budapesten - Így teljesíti be globális misszióját a Ceva-Phylaxia

2024. 01. 24.

#állatvakcina #Ceva-Phylaxia #K+F #Kapacitásbővítés

Ki gondolta volna, hogy Magyarország egy valóságos állatvakcina fellegvár? A Ceva-Phylaxiának köszönhetően a magyar gyártás és kutatás óriási hatással van a globális élelmiszerellátásra nem utolsósorban azért, mert a világon az első számú szárnyas vakcina gyártóról beszélünk. A tét hatalmas: világszerte az állatállomány mintegy 20%-a veszik oda betegségek miatt, ami 1,6 milliárd ember állati fehérje ellátását biztosíthatná. Nem csoda, hogy a vállalat komoly forrásokat fordít kutatásra és betegségmegelőzésre.

A francia érdekeltségű Ceva több mint 110 éves magyarországi hagyományra építhet, hiszen a Phylaxiát Köves János professzor alapította még 1912-ben. A cég időközben a globális állatvakcina piac megkerülhetetlen szereplőjévé vált, nem mellesleg a magyar leányvállalat szerepének köszönhetően, amely új raktár- és gyártási kapacitásokkal veszi ki részét a Ceva csoport munkájából.

Kulcsfontosságú, hogy termékeinket megfelelő mennyiségben és a legjobb minőségben szállítsuk szerte a világon. Kollégáimmal közösen óriási a felelősségünk a globális szintű állategészségügy és élelmezés terén

– mondja többek között Szamkó Tamás vezérigazgató.

Az angol nyelvű riportból kiderül még, hogy

  • miért fordít egyre több forrást a vállalat betegségmegelőző termékekre
  • milyen távlatokat kínál a kisállat szegmens és 
  • mit lehet tenni, ha egy többemeletes sertésfarmon üti fel fejét egy vírus

Az eredeti teljes cikk itt olvasható.