Magyarország, a mérnöki megoldások erőközpontja – Hogyan épít a JLR a magasan képzett munkaerőből táplálkozó magyar műszaki tapasztalatra

Magyarország, a mérnöki megoldások erőközpontja – Hogyan épít a JLR a magasan képzett munkaerőből táplálkozó magyar műszaki tapasztalatra

2024. 05. 06.

#JLR #Mérnöki megoldások #e-mobilitás #Budapest #Beszállítók

A JLR már régóta értékesít gépkocsikat az országban, de a mai napig kevesekben tudatosult, hogy Budapest időközben a vállalat egyik fontos fejlesztési központjává is kinőtte magát. Terepriportunkban pillanatképet alkotunk, hogy ez milyen hatással jár az autógyártó globális operációjára, illetve hogyan érinti a JLR stratégiáját az elektromos átállás kellős közepén.

Utunk a JLR budapesti központjába vezetett, ahol Garaba Ákos, a JLR Hungary Kft. ügyvezetője volt segítségünkre. Garaba úr nyomban saját anekdotán keresztül világított rá, hogy az emberek fejében a márka még mindig az autóeladásokkal fonódik össze.

Még a szomszédom is azt hitte, hogy a JLR kereskedésben dolgozom, amikor látta a kocsibejáróban a Defenderemet,

– meséli a szakember, akivel az alábbi témaköröket zongoráztuk végig:

  • miért látott fantáziát a vállalat egy magyarországi terjeszkedésben?
  • hogyan néz ki a működés Nevijo Mance távozását követően?
  • igaz-e az az állítás, hogy az önvezetés és az elektrifikáció hullámai minden szempontot elsöpörnek az infotainmenten, a vezetéstámogató rendszereken és a belső dizájnon túl?
  • miért van különleges helyzetben a budapesti iroda, ha beszállítókról van szó?

A teljes riport angolul olvasható.