A Ceva Monoron hozza létre az EU legnagyobb kriogén tároló létesítményét - VIDEÓRIPORT

A Ceva Monoron hozza létre az EU legnagyobb kriogén tároló létesítményét - VIDEÓRIPORT

2021. 11. 23.

A világviszonylatban a vezető állati oltóanyag-termelő vállalatok közé tartozó Ceva Phylaxia egy új telephely kialakításával, zöldmezős beruházás keretében új vakcinagyárat létesít Magyarországon a hozzá kapcsolódó infrastruktúrával együtt. A közel 8,2 milliárd forintos technológia-intenzív, Monoron megvalósuló beruházással a 44 hektáros telephely a "Linilog raktárral" mélyhűtött és félkész vakcinákat fog tárolni, amelyeket folyékony nitrogénben, -196 °C-on kell tárolni.

A Ceva Santé Animale Franciaország vezető állatgyógyászati gyógyszergyártó vállalata, a világon pedig az ötödik legnagyobb. Hajtóereje az innováció az állatok, az emberek és környezetünk egészségéért. A csoport gyógyszereket, vakcinákat, berendezéseket és szolgáltatásokat fejleszt az állatállomány (kérődzők, sertések, baromfi) és a társállatok számára.

Tevékenységéből adódóan jelentős K+F tevékenységet folytat nem csak anyavállalati szinten, de Magyarországon is, az amerikai és a japán kutatócsoport mellett a magyarországi a 3. legnagyobb a maga több mint 140 fős kutatás-fejlesztési csapatával.

Az elmúlt évtizedben a budapesti Ceva-Phylaxia a fokozódó nemzetközi versenyben is egyre nagyobb teret nyert, és termékei 95 százalékát olyan jelentős hústermelő országokba exportálja, mint Brazília, Thaiföld, Kína, Mexikó és Dél-Afrika.

A „linilog raktárban" mélyhűtött és félkész vakcinák tárolása valósul majd meg. A raktárlétesítmény teljes kapacitáson 80 fagyasztónak ad majd helyet, amelyben megközelítőleg 2,5 millió ampullányi vakcina tárolására lesz lehetőség. A beruházás által az Európai Unió legnagyobb kriogén tároló létesítménye jön létre.

Kapcsolódó cikkek