Második egységét építi Magyarországon a Ceva Phylaxia - VIDEÓ RIPORT

Második egységét építi Magyarországon a Ceva Phylaxia - VIDEÓ RIPORT

2019. 01. 15.

Második egységét építi Magyarországon a Ceva Phylaxia

A világ egyik vezető állati oltóanyag-termelő vállalata, a Ceva Phylaxia, egy új telephely kialakításával, több mint 8 milliárd forintos technológia-intenzív beruházás keretében új vakcinagyárat és kutatóhelyet hoz létre Monoron. Az új egységben világszínvonalú technológiával zajló gyártás mellett elsősorban minőség-ellenőrzési és kutatási területen jön létre 20 új munkahely.

A francia tulajdonú Ceva 45 országban több mint 110 helyszínen van jelen, többek között 12 kutató-fejlesztő központtal és 25 gyártórészleggel. 2017-ben a cég 20,5%-os emelkedés után közel 1,1 milliárd euró konszolidált árbevételt ért el. Ez az eredmény nem véletlen, hiszen a kutatás-fejlesztés központi eleme a vállalat üzletfilozófiájának: 2017-ben több mint 90 millió eurót fordítottak erre a célra.

A Ceva Phylaxia Zrt. a globális Ceva Sante Animale tagja, amely cégcsoport a világ legnagyobb állatgyógyászati vállalatai közt a 6. helyet foglalja el. A budapesti székhelyű Ceva Phylaxia a legnagyobb vakcinagyártó, illetve kutatás-fejlesztési központ a vállalatcsoportban, egyúttal a legmodernebb is: 2010 óta több mit 100 millió eurót fektetett a vállalat az eszközök és folyamatok fejlesztésére.

Ezzel a gyors növekedéssel lépést tartva a cég egy új, 44 hektár méretű telephelyet vásárolt meg Monoron. A zöldmezős beruházással a vállalat fejleszti a vakcinák minőségellenőrzési tevékenységhez szükséges infrastruktúrát, valamint modern, élvonalbeli vakcinagyártáshoz szükséges összetevők termelését indítja el, a budapesti főgyártó üzem támogatásához.

Az elmúlt évtizedben a budapesti Ceva Phylaxia a fokozódó nemzetközi versenyben is egyre nagyobb teret nyert, és termékei 95%-át olyan jelentős hústermelő országokba exportálja, mint Brazília, Thaiföld, Kína, Mexikó és Dél-Afrika.

A vállalat széleskörű együttműködést folytat a gödöllői Szent István Egyetem Állatorvos-tudományi Karával, és szoros kapcsolatokat ápol a Pasteur Intézettel (Párizs), a Magyar Tudományos Akadémia Állatorvos-tudományi Kutatóintézetével, az Ames-i Szövetségi Laboratóriummal (lowa, USA) valamint számos további intézménnyel Afrikában, a Közel-Keleten, Ázsiában és Latin-Amerikában.

Kapcsolódó cikkek