A Coca-Cola rendszer legnagyobb közép-európai gyártóközpontjává válik Magyarország

A Coca-Cola rendszer legnagyobb közép-európai gyártóközpontjává válik Magyarország

2021. 03. 25.

Coca cola

Coca-Cola HBC Magyarország megújította Stratégiai Együttműködési Megállapodását a Magyar Kormánnyal. A vállalat emellett mintegy 30 milliárd forint összköltségű beruházást indít Dunaharasztiban, melynek köszönhetően a magyarországi egység a Coca-Cola rendszer legnagyobb közép-európai gyártóközpontjává válik 2025. év végéig.

A Coca-Cola 1993-ban költözött Magyarországra, jelenleg 12 fiókteleppel rendelkezik, két termelőüzeme Dunaharasztiban és Zalaszentgróton található. A társaság több mint 100 féle terméket forgalmaz, amelyek 90 százalékát Magyarországon állítja elő.

A Magyar Kormány és a Coca-Cola HBC Magyarország nemcsak megújítja 2012-ben kötött stratégiai partnerségi megállapodását, de egy új szintre is emeli: a cég 2025. év végéig 30 milliárd forintnyi beruházással a Coca-Cola legnagyobb közép-európai gyártóbázisát hozza létre.

Ennek keretein belül a vállalat 20 milliárd forint értékben kapacitásbővítésre irányuló fejlesztést, továbbá 10 milliárd forint értékben értékesítési tevékenységét elősegítő beruházásokat valósít meg.

A vállalat az Ipar 4.0 korszaknak megfelelően első lépéseként 2021-ben ipari robotokat telepít a Magyarország legnagyobb élelmiszeripari raktáraként is ismert dunaharaszti központjába a raktározási műveletek támogatása céljából.

Kapcsolódó cikkek