A Coca-Cola tovább halad tervének megvalósításával, hogy magyarországi telephelyét a régió legnagyobb gyártóközpontjává tegye

A Coca-Cola tovább halad tervének megvalósításával, hogy magyarországi telephelyét a régió legnagyobb gyártóközpontjává tegye

2023. 12. 05.

A Coca-Cola újabb mérföldkövet ünnepelt azon az úton, amely elvezet oda, hogy Dunaharasztin legyen a cég legnagyobb közép-kelet-európai gyártóközpontja. Az amerikai vállalat modern PET palackozó gyártósort és egy vadonatúj gyártócsarnokot adott át 8,7 milliárd forintos teljes értékben.

A Coca-Cola összesen 135 milliárd forintot fektetett be magyarországi leányvállalatának 27 évvel ezelőtti megalapítása óta. A vállalat jelenleg azon tervének megvalósításával halad lépésről lépésre, amelynek célja, hogy 2025 végéig 30 milliárd forintot fektessen be. Ennek eredményeképp Dunaharaszti válhat a régió legjelentősebb gyártóközpontjává.

A mai napon átadott projekt segítséget nyújthat abba, hogy mindez valósággá váljon. Egyrészt egy PET palacktöltő gyártósort helyeztek üzembe, amely a szénsavas üdítőgyártási kapacitást 30%-kal növeli. Óránként így 36 ezer palackot tudnak megtölteni.

A vállalatóriás ugyanakkor saját forrásból új gyártócsarnokot is létrehozott. Többek között a raktározási hatékonyság javítását célzó kiegészítő fejlesztésekre is sor került.

Kapcsolódó cikkek