A Gyármentő Program segítségével szinte teljesen gázfüggetlenné válik a TDK szombathelyi üzeme

A Gyármentő Program segítségével szinte teljesen gázfüggetlenné válik a TDK szombathelyi üzeme

2023. 12. 05.

A japán tulajdonú TDK Hungary Components Kft. új napelem- és hőszivattyús rendszert telepít 3,4 milliárd forint értékben, amellyel szinte teljes mértékben kiváltja saját gázigényét. A beruházást a cég saját forráson túl a magyar Kormány által indított Gyármentő Program keretében elérhető támogatás segítségével valósítja meg.

A TDK Hungary Components Kft. a vezető elektronikai konszern, a tokiói székhelyű TDK tagja, és annak legjelentősebb európai fejlesztő- és gyártóközpontja. A Szombathelyen működő leányvállalat az autóipar mellett többek között a háztartáselektronika-ipar számára fejleszt és gyárt elektronikai alkatrészeket.

A cég saját forrásból, valamint a magyar Kormány által indított Gyármentő Programon keresztül elérhető támogatással kiegészítve nagyszabású energetikai beruházást indított 3,4 milliárd forint értékben, amely összeget megújuló energia felhasználásának bővítésére (napelemes rendszer), energiahatékonyabb légtechnikai eszközök telepítésére, valamint a vállalat infrastrukturális berendezéseinek felügyeletét ellátó rendszer kiépítésére fordítja.

A támogatással érintett beruházások legkésőbb 2025 márciusáig valósulnak meg, amelyek jelentős mértékben hozzájárulnak a TDK Hungary Components Kft. energiapiaci árkitettségének csökkentéséhez.

A beruházásnak köszönhetően a szombathelyi TDK szinte teljesen gázfüggetlenné válik, így a vállalat ezzel is hozzájárul a lakossági energiaellátás biztosításához.