Elkészült a TDK szombathelyi üzeme

Elkészült a TDK szombathelyi üzeme

2024. 05. 31.

Átadták a japán tulajdonú TDK Hungary Components Kft. új szombathelyi gyárépületét, ahol Európában ezidáig még nem gyártott jeladók, szenzorok gyártásával bővül a vállalat tevékenységi köre. A város egyik legnagyobb munkáltatója a 70 millió eurós beruházással 2026-ig újabb 250 munkahelyet teremt.

Az 1935-ben alapított TDK a világ egyik vezető elektronikai vállalata, amely mára több mint 30 országban van jelen Európában, a Közel-Keleten és Afrikában. A TDK Hungary Components Kft. ennek a tokiói székhelyű konszernnek a tagja, és annak legjelentősebb európai fejlesztő- és gyártóközpontja.

A vállalat a háztartáselektronika-ipar mellett okosautós alkalmazásokhoz fejleszt és gyárt elektronikai alkatrészeket Szombathelyen. Termékpalettájukon megtalálhatóak például a teljes kulcs nélküli nyitás és indításhoz szükséges alkatrészek, az optikai parkolást segítő rendszerek, a sávelhagyásra figyelmeztető rendszerek, és különféle táblafelismerők.

Felismerve az járműipar jelentős növekedését, a vállalat 12 ezer négyzetméteres gyárbővítést hajtott végre. A 70 millió eurós beruházással a cég igazolta világelsőségét és Európában ezidáig még nem gyártott, kizárólag az autóipar számára értékesítendő különböző jeladók, szenzorok gyártásával bővíti a tevékenységét.

A beruházásnak köszönhetően, a Szombathely egyik legnagyobb munkáltatójának számító TDK újabb 250 munkahelyet hoz létre.

Kapcsolódó cikkek