A Linde Budapesten nyitja új kutató-fejlesztő központját
HIPA

A Linde Budapesten nyitja új kutató-fejlesztő központját

2021. 11. 23.

A Linde Budapesten nyitja Linde Advanced Operations Services (LAOS) névre keresztelt új kutató-fejlesztő központját. A digitális K+F központ célja olyan szolgáltatások és megoldások nyújtása ipari IOT, felhőszolgáltatások és mesterséges intelligencia felhasználásával, amelyek által a feldolgozóipari üzemek fenntarthatóvá és nyereségességé válhatnak. A központ által 2021-2024 közötti időszakban megvalósuló K+F projekt volumene közel 5 milliárd forint. A projekt eredményeképpen az új K+F központ 25 felsőfokú végzettségű munkavállaló felvételét kívánja biztosítani.

Az 1879-ben Németországban alapított, mára világszinten vezető ipari gáz szolgáltató Linde-csoport több mint 100 országban kínálja ügyfeleinek termék- és szolgáltatási portfolióját, Magyarországon pedig közel 3 évtizede, 1992 óta vannak jelen. A vállalat innovációra való érzékenységét jelzi, hogy idén tavasszal a Linde adta át Magyarország első mobil hidrogén-töltőállomását Budapesten.

A magyarországi K+F ökoszisztéma új tagjaként a Linde Advanced Operations Services (LAOS) kutató-fejlesztő központjának célja olyan szolgáltatások és megoldások nyújtása ipari IOT, felhőszolgáltatások és mesterséges intelligencia felhasználásával, amelyek által a feldolgozóipari üzemek fenntarthatóvá és nyereségességé válhatnak.

Kapcsolódó cikkek