Új levegőbontó üzemet épít a Linde Kazincbarcikán - VIDEÓRIPORT

Új levegőbontó üzemet épít a Linde Kazincbarcikán - VIDEÓRIPORT

2021. 01. 14.

Linde

A Magyarországon 1992 óta jelen lévő, ipari és orvosi gázokat gyártó Linde Gáz Magyarország Zrt. új levegőbontó üzemet létesít Kazincbarcikán mintegy 14,14 milliárd forintos beruházással, 430 munkahely megőrzése mellett. A projekt elsősorban a BorsodChem Zrt. új telephelyén folyamatban levő beruházások kiszolgálását célozza.

>

Az 1879-ben Németországban alapított Linde ipari- és egészségügyi gáz gyártó és mérnöki szolgáltatásokat nyújtó vállalatcsoport, mely mára több mint 100 országban kínál ügyfeleinek szinte minden iparágban szolgáltatásokat.

A Linde Gáz Magyarország Zrt. 1992-ben alakult Répcelakon, elsősorban ipari, orvosi és különleges gázok előállításával foglalkozik. Az országban öt helyszínen rendelkezik gyártókapacitással és töltőüzemmel.

A Linde a tavalyi évben kezdte meg az új levegőbontó üzem kivitelezését, amely elsődlegesen a BorsodChem Zrt. nitrogén, oxigén és sűrített levegő ellátását szolgálja. A BorsodChem Zrt. folyamatosan növekvő gáz igényeinek kielégítése mellett az új üzem kapacitása lehetővé teszi a magyar piac cseppfolyós nitrogén, oxigén és argon szükségleteinek ellátását, és a régiós országok igényeinek kiszolgálását is.

Kapcsolódó cikkek