A magyar egység egyre fontosabb az amerikai ExxonMobilnak - VIDEÓ RIPORT

A magyar egység egyre fontosabb az amerikai ExxonMobilnak - VIDEÓ RIPORT

2018. 06. 01.

Péter Szijjártó, Minister of Foreign Affairs and Trade

Az amerikai olajipari nagyvállalat ExxonMobil bejelentette, hogy hosszútávon számít a magyar szakemberek tudására, ezért mintegy 300 fővel bővíti budapesti irodájának létszámát. A bejelentéssel egy időben a 14 éve hazánkban működő ExxonMobil Üzletsegítő Központtal a magyar kormány stratégiai együttműködési megállapodást kötött.

Az anyavállalat, az ExxonMobil Corporation, a világ legnagyobb nemzetközi tőzsdei olaj- és gázipari cége, mely a világ több mint 100 országában, 6 kontinensen van jelen és több mint 70 000 főt foglalkoztat.

A budapesti iroda 2004-ben néhány száz fővel kezdte működését és mára egy 1500 kollégát foglalkoztató nagyvállalattá nőtte ki magát. A munkatársak számának növekedése mellett a feladatkörök is évről évre bővülnek, mára egyre fontosabb szerepet tölt be az egység az ExxonMobil globális hálózatában.

A budapesti üzletsegítő központ szakemberei elsősorban az európai, afrikai és közel-keleti régiókra koncentrálva támogatják az ExxonMobil üzleti folyamatait, mindemellett több olyan részleg is működik itt, mely az anyavállalat globális munkájában vesz részt. A magyarországi központ elsősorban a kontrolling, a könyvelés, az informatika, az ügyfélszolgálat és az adózási területeken támogatja a cégcsoport munkáját.

A mai nap meghatározó mérföldkő az ExxonMobil budapesti üzletsegítő központjának életében. A ma aláírt partnerségi megállapodás megerősítése annak, hogy építünk Magyaroszágra és a magyar szakemberek tehetségére, munkájára

– mondta el Romke Noordhuis, az ExxonMobil budapesti vállalatának vezetője.

Kapcsolódó cikkek