A Nestlé az elmúlt 30 év legnagyobb fejlesztését indítja büki állateledel gyárában - VIDEÓRIPORT

A Nestlé az elmúlt 30 év legnagyobb fejlesztését indítja büki állateledel gyárában - VIDEÓRIPORT

2020. 10. 09.

A Nestlé az elmúlt 30 év legnagyobb fejlesztését indítja büki állateledel gyárában

Közel 50 milliárd forint értékű beruházást indít a Nestlé büki gyártóközpontjában, amely a világ több mint 50 országát látja el állateledellel. A fejlesztésnek köszönhetően a gyár kapacitása újabb 30 százalékkal bővül, egyúttal 160 új munkahelyet jön létre, így hamarosan a nyugat-magyarországi régió egyik legnagyobb termelőegységévé válik.

A 2010 és 2019 között több lépcsőben végrehajtott kapacitásbővítéseket követően a jelenlegi beruházás a meglévő 13 hektáros terület mellett létesülő új, 24 hektáros zöldmezős területen fog megvalósulni. Ennek keretében egy új, közel 50 ezer tonna prémium macskaeledel gyártókapacitás létrehozását tervezik.

Az új gyártósor teljesen automatikus, így a büki üzemben most működő közel 50 robot mellé újabb 40 darabot telepítenek. Az új üzem 33.000 négyzetméteren fog megvalósulni, mely a gyártósorok mellet magában foglal egy készáru raktárat is, de a projekthez tartozik még egy szennyvíztisztító, kazánház és egyéb kiszolgáló építmények, csatlakozó utak is.

A bővítést követően a büki gyár a jelentős részben magyarországi forrásból származó alapanyagokból napi 5 millió termék előállítására lesz képes. Ennek köszönhetően a jövőben naponta több mint 70 kamion mennyiségű állateledel indul útnak Magyarországról Európa szinte minden országába, Észak-Afrikába, a Közel- és Távol-Keletre, Ausztráliába és Új-Zélandra.

Kapcsolódó cikkek