Újabb beruházással bővül a Nestlé büki üzeme

Újabb beruházással bővül a Nestlé büki üzeme

2024. 02. 16.

A svájci tulajdonban álló Nestlé újabb kapacitásbővítő beruházást hajt végre hobbieledel-gyártó üzemében Bükön. Az 55 milliárd forint értékű fejlesztés nyomán 130 új munkahely jön létre, míg a kibocsátás évi több mint 50 ezer tonnával nő. A projekttel egy 2020-ban kezdett beruházási folyamat zárul, amelynek keretében a vállalat összesen 300 milliárd forintot fordított különböző fejlesztésekre.

A Nestlé három gyárral van jelen hazánkban. Diósgyőrben található a cég egyetlen, kizárólag üreges csokoládéfigurákra specializálódott egysége, a szerencsi telephely a Nestlé európai italporgyártó és töltő üzeme, míg Bükön állateledel-gyártásának kelet-közép-európai központja működik.

Az utóbbi, Purina néven ismert telephely mintegy ezerhatszáz főnek ad munkát. A büki üzemben 2020 óta több ütemben hajtottak végre beruházásokat, amelyek összértéke 300 milliárd forintot tesz ki. Ezen ötéves fejlesztési időszak utolsó állomásaként jelentette be a vállalat, hogy 55 milliárd forint értékben új üzemegységet létesít és további két automata gyártósort telepít Bükön.

A kizárólag saját forrásból megvalósuló projekt 130 munkahelyet hoz létre. Ezzel 2020 és 2025 között több mint 600 új álláshely köthető a Nestlé büki tevékenységéhez.

A hobbiállateledel-gyár kapacitása tovább nő a most bejelentett beruházással. A 2019-ben közel 200 ezer tonnás kibocsátás a legújabb fejlesztéssel 2025-re elérheti az évi 500 ezer tonnát. A gyártás egyik fontos jellemzője, hogy a felhasznált alapanyagok közel fele magyar beszállítóktól érkezik, a bejelentett legfrissebb beruházásnak köszönhetően pedig tovább emelkedhet ez az arány.

Fotó:  MTI/Máthé Zoltán

Kapcsolódó cikkek