A SEMCORP első Kínán kívüli gyártóegységét Magyarországon nyitja - VIDEÓRIPORT

A SEMCORP első Kínán kívüli gyártóegységét Magyarországon nyitja - VIDEÓRIPORT

2020. 11. 10.

SEMCORP

A SEMCORP Csoport első Kínán kívüli gyártóegységeként lítium-ion akkumulátorhoz kapcsolódó szeparátor fóliagyártó üzemet hoz létre Debrecen Déli Ipari Parkjában. A 97.000 m2-es nagyságú üzem 2023 elején kezdi meg működését, melynek hatására a vállalat éves fóliagyártó kapacitása kb. 12 százalékkal növekszik. A több mint 65 milliárd forintos beruházás 440 új munkahelyet teremt.

A SEMCORP világszinten az egyik vezető vállalat a lítiumion-akkumulátor szeparátorok fejlesztése és gyártása területén. Kínában a csoportnak öt gyára van, melyek éves összes gyártókapacitása 3,3 milliárd m2 szeparátor lap, melyeket elsősorban elektromos és hibrid autók akkumulátoraiban, valamint elektronikai fogyasztói cikkekben használnak fel. Megrendelői között megtalálható az LG, Panasonic, Samsung, BYD, és SK Innovation.

A vállalat a debreceni Déli Ipari Parkban lévő 19 hektáros területén 2021-ben fogja elindítani az első ütem kivitelezési munkálatait. A 97.000 m2 nagyságú üzemben négy fóliagyártó sor lesz, valamint bevonatoló és vágó kapacitásokat építenek ki.

Az új, magyarországi gyáregység létesítése stratégiai fontosságú lépés a vállalat életében, mellyel első számú szeparátor fólia beszállítóvá kívánnak válni a lítium-ion akkumulátorok globális piacán.