A Vitesco Technologies Debrecenben erősíti gyártó tevékenységét - VIDEÓRIPORT

A Vitesco Technologies Debrecenben erősíti gyártó tevékenységét - VIDEÓRIPORT

2021. 06. 24.

A Continental Powertrain divíziójának átalakításával létrejött Vitesco Technologies zöldmezős beruházással létesített 7000 négyzetméteres járműelektronikai alkatrész-gyártó üzemet Debrecenben. Az Ipar 4.0 megoldásokat alkalmazó, 450 új munkahelyet teremtő, mintegy 35,9 milliárd forint értékű projekt megvalósításával a Vitesco Technologies vállalat gyárai közül Debrecenben az elsők között kezdődik a sebességváltó-vezérlő egységek egy új és világszerte egyedi gyártási folyamatának bevezetése.

A jövőben az önvezető robotokkal, intelligens rendszerekkel felszerelt 7 ezer négyzetméteres debreceni üzemben autóipari elektronikát és sebességváltó érzékelőket gyártanak. A Vitesco technológiájával az összes hajtásrendszerhez képes alkatrészeket gyártani – a teljesen elektromos autóktól a plug-in hibrideken át a villamosított belsőégésű motorral működőkig bezárólag.

Az első jelentősebb Debrecenben készülő gyártás a fröccsöntő technológiával készülő sebességváltó-vezérlő lesz. A hagyományos eszközökhöz képest ezek nem csak könnyebbek és stabilabbak, de számottevően kevesebb lépést is igényel a gyártásuk. Ez az innovatív fröccsöntő technológiának köszönhető. Ennek során a hagyományosan egy nyomtatott áramkörre rendezett elektronikus alkatrészek teljes egészében a műanyagba vannak ágyazva. Ehhez a Vitesco Technologies új típusú, nagy precizitású fröccsöntő folyamatokat és új, különösen ellenálló műanyagokat használ.

Az elektronikus vezérlőrendszerek mellett a debreceni termelőüzem az elektromos mobilitás és a villamosítás számos más területét is lefedi, köztük a mild hibrideknél használható 48 voltos szíjhajtású indítógenerátorokat.

A vállalat 2019 óta dolgozik együtt a Debreceni Egyetemmel villamos-, gépész- és mechatronikai mérnök képzés területén, emellett együttműködnek a Debreceni Szakképzési Centrummal is.

Kapcsolódó cikkek