A Vitesco Technologies tovább fejleszt Debrecenben

A Vitesco Technologies tovább fejleszt Debrecenben

2021. 08. 24.

A Continental Powertrain divíziójának átalakításával létrejött Vitesco Technologies két hónappal a debreceni járműelektronikai alkatrész-gyártó üzem átadása után újabb nagyvolumenű zöldmezős beruházásról döntött. A 450 új munkahelyet teremtő, több mint 42,5 milliárd forint értékű beruházással a vállalat megduplázza gyártási területét.

A high-tech elektronika területén komoly eredményekkel rendelkező német érdekeltségű Vitesco Technologies idén júniusban adta át közel 36 milliárdos beruházásból elkészült korszerű okosgyárát, mely 100 százalékban megújuló elektromossággal működik. A gyár csúcstechnológiás autóipari elektronikát és sebességváltó vezérlőket állít elő.

A második beruházással a modern meghajtás-technológiára szakosodott cég a 2021. nyarán felavatott 7.000 négyzetméteres területét megduplázza, melyen csúcstechnológiás elektronikát gyárt majd az összes hajtásrendszerhez – a teljesen elektromos autóktól a plug-in hibrideken át a villamosított belsőégésű motorral működőkig bezárólag.

Az új CO2-semleges épületek, beleértve a termelési és irodaterületeket, összesen 31.000 négyzetméteresre növelik az okos gyárat.

A gyártóüzem bővítésével a Vitesco Technologies megkérdőjelezhetetlenné tette, hogy milyen jelentős szerepet játszik a debreceni üzem az európai termelési hálózaton belül a magas színvonalú, tiszta meghajtási technológiák iránti növekvő kereslet kielégítésében.

Kapcsolódó cikkek