Alapkőletétellel lép a következő fázisba az akkumulátor beszállító W-Scope üzeme - VIDEÓRIPORT

Alapkőletétellel lép a következő fázisba az akkumulátor beszállító W-Scope üzeme - VIDEÓRIPORT

2022. 10. 18.

groundbreaking

Ünnepélyes keretek között letették a koreai tulajdonú W-Scope Hungary Plant Kft. szeparátorgyárának alapkövét Nyíregyházán. A 720 millió eurós beruházás jelentősen növelheti a cég versenyképességét a gyorsan fejlődő elektromos járműipari piacon. Mintegy 1200 új munkahely jön létre ennek eredményeképp, a tömegtermelés pedig a tervek szerint 2025-ben indul.

A W-Scope Corporation szeparátorok fejlesztésével, gyártásával és értékesítésével foglalkozik, amelyek a lítium-ion akkumulátorok fontos alkotóelemét képezik.  A cégcsoport Dél-Koreában, Kínában, Japánban és Hongkongban rendelkezik jelenléttel.

A W-Scope globális terjeszkedésének részeként választotta Magyarországot első európai helyszínéül. A nyíregyházi déli ipari parkban 82 hektáron elterülő telken ultramodern akkumulátor szeparátor üzem jön létre, amelynek várható éves kapacitása eléri az 1,2 milliárd négyzetmétert. A gödi Samsung SDI-jal már le is szerződött a cég, amely a termék nagyobbik részét átveszi. Az SK Innovation és az LG szintén a leendő vevők között szerepel.

 choi HU

A korai vállalat jelentős előnyöket remél a beruházástól. Mindenekelőtt versenyképessége javulhat érdemben, a gyártás során alkalmazott modern technológia ugyanis akár a versenytársakhoz képest háromszoros termelési hatékonyságot is eredményezhet.

Ahogy Choi Won Kun, a W-SCOPE Corporation elnöke rámutatott, az Egyesült Államok és az EU a lítium-ion akkumulátorokat gazdaságstratégiai szempontból kiemelkedő fontosságúnak tartja, és nagyszabású támogatási rendszer, valamint megfelelő szakpolitikai ösztönzők révén ellátási lánc kiépítésén dolgozik. A W-Scope mindent megtesz, hogy az EU-n kívüli globális lítium-ion akkumulátor-központként folyamatos beruházásokon, kutatáson és termelésen keresztül hozzájáruljon a növekedéshez.

wscope scale HU