Átadták a Flowserve új budapesti K+F irodáját - VIDEÓ RIPORT

Átadták a Flowserve új budapesti K+F irodáját - VIDEÓ RIPORT

2019. 03. 26.

Átadták a Flowserve új budapesti K+F irodáját

A texasi központú Flowserve ipari és szolgáltató vállalat debreceni BSC központja után – a magyar mérnöki tudásra alapozva – Budapesten hozza létre új K+F központját. A vállalat 3 milliárd forintot meghaladó beruházásával egy mérnöki feladatokat ellátó kiválósági központot létesít, mely termékfejlesztési, terméktesztelési és mérnöki szolgáltatási funkciókat lát majd el.

A Flowserve 1997-ben jött létre és ipari szivattyúk, ipari szerelvények, szabályozó szelepek, nukleáris szelepek, precíziós mechanikus tömítések rendszereinek megtervezésével és előállításával foglalkozik, továbbá különböző kapcsolódó menedzsment-szolgáltatásokat nyújt, elsősorban a feldolgozóipar számára. A texasi központú társaság mintegy 18 000 főt foglalkoztat, 245 helyszínen a világ 55 országában, ügyfeleik minél professzionálisabb kiszolgálása érdekében.

A vállalat 2016-ban Debrecenben nyitott üzleti szolgáltató központot (BSC), ahol több mint 200 kollégával hét nyelven nyújtanak pénzügyi és számviteli szolgáltatásokat az észak-amerikai és az EMEA (Európa, Közel-Kelet és Afrika) régió országai számára.

Az új budapesti központ kulcsfontosságú erőforrásként szolgál majd az innovatív termékmegoldások kutatásában és fejlesztésében, élvonalbeli technikákat alkalmazva. A több mint 30 mérnökkel induló egység a tervek szerint folyamatosan növeli a létszámot, amely így a jövőben akár a 100 főt is meghaladhatja. Ez a mérnöki csapat arra fog koncentrálni, hogy a folyadékdinamikával, tribológiával, kritikus fordulatszámmal és mechatronikával kapcsolatos vezető csúcstechnológiákat beépítsék termékeikbe, a bevált gyakorlatokat alkalmazása mellett.

A vállalat Európa szerte keresett helyszínt, végül Budapest mellett a befektetőbarát üzleti környezet, a logisztikai adottságok, a munkaerő szaktudása és nyelvismerete, valamint a Nemzeti Befektetési Ügynökséggel (HIPA) és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel kialakult kiváló együttműködés döntött.

Kapcsolódó cikkek