Az INZI Controls döntésével tovább erősödik az akkumulátor-gyártás Magyarországon - VIDEÓRIPORT

Az INZI Controls döntésével tovább erősödik az akkumulátor-gyártás Magyarországon - VIDEÓRIPORT

2019. 07. 01.

Az INZI Controls döntésével tovább erősödik az akkumulátor-gyártás Magyarországon

Komáromot választotta első európai gyártóhelyszínéül az INZI Controls. A dél-koreai vállalat mintegy 15 milliárd forint értékű beruházással épít akkumulátormodulokat gyártó üzemet, amellyel tovább erősíti hazánk pozícióját közeljövő technológiáját jelentő elektromos meghajtású autók (electric vehicles, EV) termelésében.

Az INZI Controls az INZI-csoport tagjaként autóalkatrészek széles skáláját gyártja, többek között motoralkatrészeket, hűtőrendszer-alkatrészeket, üzemanyag-ellátó alkatrészeket, különféle érzékelőket, alvázrészeket (pl. fékalkatrészek, mágnes-szelepek és légtisztítók), antennák és monitoralkatrészek széles spektrumát kínálják. Az INZI Controls jelenleg Dél-Koreában, Kínában, Indiában, Malajziában, valamint az Egyesült Államokban rendelkezik termelőkapacitásokkal.

A vállalat döntése alapján Magyarországon, Komáromban létesítik legújabb, egyben első európai egységüket, ahol akkumulátormodulokat fognak gyártani európai ügyfeleik számára. A projekt eredményeként nem csak a dél-koreai vállalat piaci pozíciója erősödik, de hazánk is újabb jelentős távol-keleti, az elektromobilitás területén aktív gyártót tudhat partnerei között. Az elmúlt években Ázsia öt vezető akkumulátor gyártója közül hárman is Magyarország mellett tették le voksukat Európában, amely magával vonja az ágazat további szereplőinek hazánkra irányuló érdeklődését és további beruházások érkezését.

Az akkumulátorgyártó ágazat erősödését már a számok is mutatják: az elektronikai szektor termelési volumene 2018-ban már kétszámjegyű növekedést mutatott, ami az újonnan érkező gyártó termelésének felfutásával hosszú évekig fenntartható lehet.