Biatorbágyon nyitotta első európai regionális alkatrész központját a Ford - VIDEÓRIPORT

Biatorbágyon nyitotta első európai regionális alkatrész központját a Ford - VIDEÓRIPORT

2021. 04. 12.

fordA Ford megnyitotta Biatorbágyon új Regionális Alkatrész Központját. A 10.000 négyzetméter alapterületű gyors kiszolgálású elosztó 15 közép-kelet-európai ország Ford márkakereskedéseit és szervizeit látja el alkatrésszel. A beruházás eredményeként eddig 55 új munkahely jött létre, a raktárközpontban pedig több mint 18.000 különféle Ford-alkatrészt tárolnak.

A Ford Motor Company 2012-ben nyitotta meg Szentendrén regionális központját. A következő jelentős lépés az Üzleti Szolgáltató Központ megalapítása volt 2018-ban Budapesten, ami lehetővé tette, hogy egyre több európai és globális Ford-tevékenységet telepítsen a vállalat Magyarországra, lefedve ezzel a terméktervezés, a marketing, az aftersales, a HR, a pénzügy és számos más terület feladatait. A Ford már 3 helyszínen, Budapesten, Szentendrén és Biatorbágyon végzi tevékenységét, szolgáltatásainak folyamatos bővítése mellett. A vállalat 624 magasan képzett, fiatal magyar mérnököt és közgazdászt foglalkoztat számos különböző területen.

A Ford emellett egyre növekvő magyarországi beszállítói hálózattal is rendelkezik: jelenleg több mint 40 vállalat és 69.000 munkavállaló gyárt és szállít részegységeket a Ford üzemei számára.

A biatorbágyi Ford Parts Center-rel a Ford tovább erősíti szerepét a régióban. Az Európában elsőként Biatorbágyon megvalósuló Gyors Kiszolgálású Alkatrész Központ (High Velocity Center) lehetővé teszi, hogy a 10.000 négyzetméteres raktárban nagy mennyiségű gyorsan forgó alkatrészt raktározzanak, melyeket egynapos határidővel szállítanak ki a Ford márkakereskedések és a hivatalos Ford márkaszervizek számára. A raktárból a magyar Ford márkakereskedőkön kívül Ausztria, Albánia, Bosznia-Hercegovina, Bulgária, Horvátország, Csehország, Ciprus, Görögország, Macedónia, Moldova, Románia, Szerbia, Szlovákia és Szlovénia, összesen 15 ország Ford szervizei rendelhetnek alkatrészeket, csökkentve ezzel a várakozási időt.

Kapcsolódó cikkek