Borhűtők gyártásával erősít a Vestfrost Csongrádon - VIDEÓRIPORT
HIPA

Borhűtők gyártásával erősít a Vestfrost Csongrádon - VIDEÓRIPORT

2020. 01. 23.

Magyar Levente külgazdasági és külügyminiszter-helyettes

Átadták a hűtőberendezéseket gyártó dán vállalat egyetlen anyaországán kívüli, csongrádi üzemében 4,4 milliárd forintból kibővített új megmunkáló és raktárépületeket, amelyben modernizálták a gyártási technológiát, továbbá a mintegy 100 fős létszámbővítés keretében kutatás-fejlesztési munkahelyeket is létrehoztak. Mindezek eredményeként a magyarországi üzemben háromszorosára növekedik a borhűtők gyártási kapacitása.

A több mint fél évszázados hagyományokkal és tudással rendelkező dán Vestfrost hűtőszekrények és fagyasztók gyártásával, értékesítésével és fejlesztésével foglalkozik. Egy 2600 főt foglalkoztató családi vállalatcsoport részeként a cég a világ 100 országába szállít professzionális hűtőberendezéseket és fagyasztókat ételek és italok tárolására, emellett egészségügyi felhasználásra, többek között vakcina tárolásra is kínál speciális megoldásokat. A dán vállalat egyetlen Dánián kívüli gyártóegysége a magyarországi üzem.

A csongrádi Frigolux felvásárlásával 2010-ben jött létre a Vestfrost Zrt., amely kereskedelmi és vendéglátó ipari hűtők és mélyhűtők, azok kiegészítői, valamint egészségügyi hűtők gyártásával és értékesítésével foglalkozik. A több évtizedes gyártási tradícióra épülő, de a legmodernebb gyártóberendezésekkel kiegészülő technológia alkalmazásával a hazai gyár termékei 100%-ban környezetbarát alapanyagokból készülnek, és elsősorban üdítőital forgalmazók számára kerülnek értékesítésre.

A vállalat legújabb 4,4 milliárd forint összköltségű, közel 100 új munkahelyet teremtő fejlesztése a hiányterméket jelentő, ugyanakkor dinamikusan fejlődő piaccal rendelkező borhűtők gyártását érinti. Mostantól a beruházás, illetve a technológia fejlesztés eredményeként háromszorosára növekedik a termelés, bővül a raktározási kapacitás, valamint kutatás-fejlesztési tevékenységek is megjelennek majd a csongrádi telephelyen.

Kapcsolódó cikkek