Fejleszti egyetlen Dánián kívüli egységét a Vestfrost - VIDEÓ RIPORT
HIPA

Fejleszti egyetlen Dánián kívüli egységét a Vestfrost - VIDEÓ RIPORT

2018. 12. 03.

Fejleszti egyetlen Dánián kívüli egységét a Vestfrost

Bővíti egyetlen anyaországán kívüli gyártóegységét a Vestfrost. A hűtőberendezéseket gyártó dán vállalat csongrádi üzemében a 4,4 milliárd forint értékű beruházással új megmunkáló és raktárépületeket létesítenek, fejlesztik a gyártási technológiát, továbbá a mintegy 100 fős létszámbővítéssel kutatás-fejlesztési munkahelyeket is létrehoznak. Mindezek eredményeként háromszorosára növekedik az egység borhűtő gyártási kapacitása.

A több mint fél évszázados hagyományokkal és tudással rendelkező dán Vestfrost hűtőszekrények és fagyasztók gyártásával, értékesítésével és fejlesztésével foglalkozik. Egy 2600 főt foglalkoztató családi vállalatcsoport részeként a cég elsősorban nagyvállalati partnereknek szállít professzionális hűtőberendezéseket és fagyasztókat ételek és italok tárolására, emellett egészségügyi felhasználásra, többek között vakcina tárolásra is kínál speciális megoldásokat.

A csongrádi Frigolux felvásárlásával 2010-ben jött létre a Vestfrost Zrt., fő tevékenysége nem-háztartási hűtőberendezések és légállapot-szabályzók gyártása, ami kereskedelmi és vendéglátó ipari hűtők és mélyhűtők, azok kiegészítőinek, valamint egészségügyi hűtők gyártását és értékesítését jelenti. A több évtizedes gyártási tradícióra épülő, de a legmodernebb gyártóberendezésekkel kiegészülő technológia alkalmazásával a hazai gyár termékei 100%-ban környezetbarát alapanyagokból készülnek, elsősorban üdítőital forgalmazók számára.

A vállalat legújabb fejlesztése a hiányterméket jelentő, ugyanakkor dinamikusan fejlődő piaccal rendelkező borhűtők gyártását érinti. A 4,4 milliárd forint értékű beruházás keretében az eszköz és technológia fejlesztés eredményeként háromszorosára növekedik a termelés, valamint a raktározási kapacitás is jelentősen emelkedik. 2019-ig hozzávetőleg 5600 m2-es alapterületen műhellyel és raktárral bővül a telephely, emellett olyan új tevékenységek is megjelennek, mint a lemezmegmunkálás, a porfestés, a poliuretán-habosítás, összeszerelés, csomagolás, raktározás.

A telephelyi és gyártási infrastruktúra fejlesztésének köszönhetően közel 100 új munkahely jön létre, többek között felsőfokú képzettséget igénylő, kutatás-fejlesztés orientált pozíciók.

Kapcsolódó cikkek