Bővítéssel válaszol a RAFI Hungaria és a Modine Hungária a pandémia kihívásaira

Bővítéssel válaszol a RAFI Hungaria és a Modine Hungária a pandémia kihívásaira

2022. 04. 06.

RAFI Modine

Az elektronikai termékeket gyártó RAFI Hungaria Kft. Mezőtúron 6,5 millió euró összegben, míg a járműipari beszállító Modine Hungária Gépjárműtechnikai Kft. Gyöngyösön és Mezőkövesden közel 5,2 millió euró értékben valósít meg elsősorban raktárkapacitás-bővítést a versenyképesség-növelő támogatási programok keretében. Az év végéig befejezni tervezett mezőtúri projektet a napokban jelentették be, Gyöngyösön pedig már át is adták az új raktárcsarnokot.

A németországi központtal működő, évszázados múltra visszatekintő RAFI cégcsoport több, mint harminc éve működik Magyarországon. A RAFI Hungaria Kft. mára nemcsak a három kontinensen és hat országban jelen lévő vállalatcsoport legnagyobb létszámú leányvállalatává vált, hanem egyben Mezőtúr város legnagyobb foglalkoztatója is, amely elektronikai termékeket gyárt elsősorban az autóipar és az orvostechnika számára.

A cég versenyképesség-növelő támogatási program keretében korszerű raktárcsarnokot hoz létre mintegy 2400 négyzetméterrel bővítve jelenlegi kapacitásait, miközben a raktározási magasságot megháromszorozza. Emellett tovább fejleszti a telephely közmű- és infrastrukturális ellátottságát, logisztikai rendszerét és a gyártáshoz szükséges gépeket.

A raktárterület megnövelése lehetőséget biztosít, hogy termelőterületeket szabadítsunk fel, két raktárcsarnokban ugyanis mostantól termelés fog zajlani. A projekt keretében beszerezhető új gépek ugyanakkor jelentős hatékonyságjavulást ígérnek

– emelte ki Barna László, a RAFI Hungaria Kft. ügyvezető-helyettese.

A mezőgazdaság, építőipar és áruszállítás számára hűtőket és hőcserélőket gyártó Modine Hungária Gépjárműtechnikai Kft. ugyanakkor már a beruházás átadási fázisánál tart, hiszen ünnepélyesen átadták a nagyvállalati versenyképesség-növelő támogatási program keretében elkészült új 3.500 négyzetméteres raktárcsarnokukat gyöngyösi telephelyükön.

Az amerikai tulajdonosi hátterű cég ezen túl magépítő, csőtöltés, valamint insert lamella gyártó berendezést szerez be, illetve bővíti a forrasztókemence kapacitást is.

A fejlesztések a gyöngyösi mellett a vállalat mezőkövesdi telephelyén zajlanak, és összesen 10 fő felvételére nyílik lehetőség, akik közül hatan a gyöngyösi telephelyen dolgozhatnak. A gyöngyösi telephely beruházási volumene közel 2,5 millió euró, míg a mezőkövesdié 2,7 millió euró. Utóbbi esetében a szerszámgyártási és tesztelőgép kapacitások bővülnek.

Kapcsolódó cikkek