Csúcstechnológiás autóalkatrész-gyártó üzemet avatott a REHAU Újhartyánban - VIDEÓRIPORT

Csúcstechnológiás autóalkatrész-gyártó üzemet avatott a REHAU Újhartyánban - VIDEÓRIPORT

2022. 02. 15.

rehau2

Új gyártócsarnokkal bővült a REHAU-Automotive Kft. újhartyáni telephelye 50 milliárd forintos (150 millió eurós) beruházás keretében. A 63.000 négyzetméteres üzemben a legmodernebb robottechnológiával állítanak elő műanyag gépjármű lökhárítókat elsősorban a kecskeméti Mercedes-Benz számára.

A svájci központú, ám német családi tulajdonban álló REHAU a legkorszerűbb gyártótechnológiát szerezte be, és olyan festő sort alakított ki, amely éves szinten 2 millió négyzetméternyi felület befestésére alkalmas.

A több mint hetven éves múltra visszatekintő REHAU több iparágban tevékenykedik. Ezek közül az autóipari szegmensben 10 országban 50 telephelyen öt világhírű autógyártó számára készítenek fényezett elemeket. A REHAU-t a világ vezető festett műanyag alkatrészgyártói között tartják számon.

A cég globális hálózatának legmodernebb gyára 2020 elején kezdte meg működését Újhartyánban a győri után második hazai telephelyén. A vállalatcsoport magyarországi munkavállalóinak száma eléri a 900-at, amely a mostani bővítés eredményeképpen a következő két-három évben további 300-350 fővel emelkedhet.

Kapcsolódó cikkek